Tuesday 3 September 2013

DaPuR GaS AkU

mAsAk2..teTiBe TeRaSa NaK mAkAn SaLMoN FisH...bYk sGt TgK MaStErChEf AuS..tEkAk TeRuS TerLiuR NaK mAkAn SaLmOn FiSh OK!!!


mEh CnI CaRA NaK Wt GriLL SalMoN FiSH..

BaHaN2 Y WaJiB :

1. ikan salmon
2.bwg putih
3.daun parley (nk gune tyme bley bay pn bley, ad byk pilihan kt market tue..ikot selera u OllZ la eH)
4.LeMoN
5.kenTanG toK cAntiK kN pInGGan u OllZ cm kt kedai Tuh
6.garam ok
7.lada sulah

uTk SoS y PuTiH TuE:
1.cooking cream
2.tepung gandum
3.air
4.butter

cArA2 :

1. korang perap dulu nGn bwg Putih, garam, lada sulah, daun parsley
2.pastu korg griLL smpai agak2 masak eh
3.tok kentg tue,  wt cm wedges y mcm KFC tuh goreng nk bli y da siap pn bley

sOs ;
1.panaskan kuali non stick masukkan butter
2.da cair masukkan garlic, cooking cream.
3.tepung gandum tue nk pekat kn je..korg bancuh dl sebelum masukkan dalam kuali..
4.gaul jgn sampai berketul
5.letak air tp jgn smpai cair sgt nt xjadi cm sos y mcm kt restoren 5* y kite mkn tue..
6.letak la garam gule ckt ikot rasa korg..

LaSt sKaLi korg PlaTTinG lelaWo eh..

DeN nYe SimPLe jE mKn ToK teKak sndiRi

No comments :

Post a Comment